Ομολόγησε η γυναίκα που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει

Ομολόγησε η γυναίκα που προσήχθη το Σάββατο στη Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής ότι βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύονταν φρουρούμενη.

Πρόκειται για μια γυναίκα 46 ετών που εργαζόταν στο ψυχιατρείο και η οποία προσήχθη για να εξετασθεί κατά τη διάρκεια του σταδίου της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής.

Η γυναίκα κατά την εξέτασή της ισχυρίστηκε ότι βοήθησε τη Βίκη Σταμάτη, δίνοντάς της το κλειδί της μπαλκονόπορτας από όπου απέδρασε, επειδή τη λυπήθηκε, καθώς βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Κατόπιν την παρέλαβε με το αυτοκίνητό της και την οδήγησε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου φιλοξενήθηκε, συστήνοντάς την ως φίλη της που αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ωστόσο, η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται ότι δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, ο οποίος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που μετέβησαν στο σημείο, όπου συνέλαβαν την Βίκυ Σταμάτη.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης δεν προκύπτει μέχρι τώρα συμμετοχή του ζευγαριού που φιλοξένησε τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδραση, καθώς δεν αποδεικνύεται ότι γνώριζε την ταυτότητά της.

Το υλικό της προανάκρισης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, ενώ η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του Εισαγγελέα.