Ο Φώτης Κουβέλης διαψεύδει Σαμαρά ότι του πρότεινε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε πλήρη διάψευση των όσων ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ότι του πρότεινε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε από την πλευρά του ότι ουδέποτε δέχθηκε τηλεφώνημα για το θέμα από τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αντίθετα παραδέχθηκε ότι υπήρξε συνάντηση με τον τότε Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη «αλλά δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο». Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Σαμαρά να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική. Επέλεξε ωστόσο να βγει στις αγορές και πήρε ένα μηδενικό. Ο κ. Σαμαράς είχε προαποφασίσει ότι θα πάει σε εκλογές. Δεν είχα καμία ενημέρωση μέχρι που είδα το επίμαχο δημοσίευμα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης αποκάλυψε ότι πριν από τον Σταύρο Δήμα, είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. “Δεν δέχθηκε. Αν είχε δεχθεί, υπολειπόταν δυό τρεις ψήφοι εκτός από εκείνες του κόμματός του, θα είχε εκλεγεί και σήμερα θα είμαστε έξω από το Μνημόνιο“, ανέφερε, λέγοντας ότι την προηγούμενη ημέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Δήμα, είχε πάει ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ως απεσταλμένος του στον κ. Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε.