Εντός της ημέρας αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα Καραμανλή υπέρ του «Ναι»

Βαρυσήμαντη παρέμβαση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου αναμένεται σήμερα από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να απευθυνθεί στο λαό με δήλωση η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να παρέμβει εντός της ημέρας αφού έχει αποφασίσει να απευθυνθεί στους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσει για όσα θεωρεί ότι διακυβεύονται από την απόφαση της Κυριακής.

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες» υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής σε γραπτή του δήλωση πριν από πέντε μέρες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Στην ίδια γραμμή, ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί ο στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να κινηθεί και η σημερινή τηλεοπτική δήλωση του κ. Καραμανλή. Τασσόμενος ευθέως υπέρ του «Ναι» ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι η επιλογή της ρήξης με τους Ευρωπαίους ναρκοθετούν την παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ε.Ε. και εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Προτού καταλήξει στην απόφασή του να παρέμβει δημοσίως υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Κώστας Καραμανλής συζήτησε με συνεργάτες του, δέχθηκε εισηγήσεις πλήθους Βουλευτών της ΝΔ αλλά και τις εκκλήσεις εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων οι οποίοι τον καλούσαν να παρέμβει υπέρ του «Ναι» , πριν η χώρα «φύγει σε επικίνδυνα νερά».

Η τηλεοπτική δήλωση του Κώστα Καραμανλή αναμένεται εντός της ημέρας.