«Ελλάδα: Μια εθνική ήττα»

Με τον Αλέξη Τσίπρα να περιτριγυρίζεται από δημοσιογράφους κυκλοφορούν σήμερα οι Financial Times με άρθρο που τιτλοφορείται: «Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με ανταρσία στην Αθήνα μετά το δάνειο των 86 δισ. ευρώ». Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές διαπραγματεύσεις αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

φτ

Η γαλλική Liberation με φόντο την ελληνική Βουλή και μία ελληνική σημαία να κυματίζει γράφει με μεγάλα γράμματα: «Ελλάδα: Mια εθνική ήττα». Η εφημερίδα σημειώνει πως ναι μεν με τη χθεσινή συμφωνία αποφεύχθηκε το Grexit ωστόσο μοιάζει σαν η Ελλάδα «να έβαλε ένα κηδεμόνα πάνω από το κεφάλι της. Θυμίζει οικονομικό πραξικόπημα» σημειώνει η Liberation αναφερόμενη σε όσα -τελικά- αποδέχθηκε η χώρα μας ώστε να αποφύγει την πλήρη καταστροφή.

λιμπ

Το Reuters σε άρθρο του με τίτλο: «Αντιμέτωπος ο Τσίπρας με τη μάχη για τη συμφωνία» αναφέρεται στις δυσκολίες του Έλληνας πρωθυπουργού μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου. Όπως σημειώνει το πρακτορείο «ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια σκληρή μάχη για να κερδίσει την υποστήριξη από τους εταίρους του σχετικά με το νέο πακέτο διάσωσης».

Πηγή: «Πρώτο Θέμα»