Δημοσκόπηση Palmos Analysis: 70% ευρώ και με σκληρούς όρους, ευρύ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό προβάδισμα 21 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας «δίνει» δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει  ποσοστό 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. Παρά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.

Στο ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή τη στιγμή από την παρούσα Βουλή, το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλο ένα 24% απαντά οικουμενική και ένας ποσοστό μόλις 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 36% απαντά «άλλο».

Την ίδια ώρα, το 73% των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Ακολουθούν η Χ.Α. με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 70% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.