Ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον Αδ. Γεωργιάδη - Θ. Φωτίου - Αλ. Τριανταφυλλίδη

Ένταση υπήρξε στην συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής ανάμεσα στην αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Αφορμή υπήρξε παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη και έκανε λόγο για «τα μούτρα που έχει και έρχεται εδώ». Η κ. Φωτίου έκανε λόγο για «αμετροεπείς» και υπενθύμισε ότι Υπουργοί της ΝΔ έλεγαν πως δεν θέλουν να τους κλέψει την δόξα ο Τόμσεν και να απολύσει εκείνος και όχι αυτοί.

«Το 61% του δημοψηφίσματος ήταν να μην επιστρέψουν οι κυβερνήσαντες. Και οι άνθρωποι που μας συναντούν στο δρόμο μας λένε “προσπαθείστε να μην πέσετε”», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πιστεύει κανείς ότι εμείς που αγωνισθήκαμε 5 χρόνια, μεταλλαχθήκαμε μέσα σε 10 μέρες. Νομίζουν ότι πήγαμε στα όνειρά τους. Δεν ήρθαμε στα όνειρα τα δικά σας. Τα όνειρα τα δικά σας έγιναν εφιάλτες του ελληνικού λαού. Δεν θα συνεχίσουμε έτσι».

Ο κ. Γεωργιάδης την ρώτησε αν έχει φέρει τα λεφτά της από το Λονδίνο και σημείωσε: «Προσέξτε μήπως δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας». Η Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι πρόκειται για «μία λάσπη που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια που, όχι τυχαία, συνέπεσε με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ». Υπενθύμισε πως εργαζόταν στην Αγγλία και είχε χρήματα από το 1991.

«Ήταν 80.000 λίρες και τα τελευταία 3 χρόνια έφερα στην Ελλάδα τις 50.000 λίρες», πρόσθεσε, υπό τις φωνασκίες του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε σηκωθεί όρθιος. Στον λεκτικό διαπληκτισμό παρενέβη ο Αλ. Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στο Προεδρείο: «του επιτρέπετε να βαρβαρίζει ελληνοφώνως και μας κάνετε νουθεσίες; Μίλησε επί ανύπαρκτου προσωπικού. Έκανε το σώου και έφυγε. Το σώου τελείωσε».

Ο κ. Γεωργιάδης βρισκόταν ήδη στα «ορεινά» της αίθουσας και του είπε «να φορέσει γραβάτα τώρα που ψηφίζει μνημόνιο», ενώ ο Αλ. Τριανταφυλλίδης του φώναζε «σοβαρέψου».