Ο διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη Τσίπρα

Για τον διχασμό του κόμματός του σε ό,τι αφορά τα μέτρα λιτότητας που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες μίλησε χτες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βάζει στο παιχνίδι το σενάριο των εκλογών αφού είναι κάθε άλλο παρά σταθερός έχοντας απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία την ώρα που η χώρα του διαπραγματεύεται με τους εταίρους ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα. Την ίδια ώρα, πιστεύει ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος το Νοέμβριο, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Liberation”. Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την έγκριση των μέτρων λιτότητας με τα οποία ο ίδιος διαφωνεί, όπως έχει δηλώσει, ενώ δικαιολόγησε την παραμονή του στην εξουσία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο των εκλογών αν δεν αποκτήσει εκ νέου κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρατηρεί η γαλλική εφημερίδα.

τσιππππ2

O Αλέξης Τσίπρας έτοιμος για νέες εκλογές, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” επισημαίνοντας ότι σε μία μεγάλης διάρκειας συνέντευξής του ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τα όσα διχάζουν το κόμμα του. O Έλληνας πρωθυπουργός, όπως γράφει η εφημερίδα, βρίσκεται πράγματι αντιμέτωπος με μία κλιμακούμενη εξέγερση στο κόμμα του καθώς με τα μέτρα λιτότητας για τα οποία συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συμφωνία των Βρυξελλών δεν συμφωνούν σχεδόν 40 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Για τη γαλλική εφημερίδα ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο “στρατόπεδα” κι ένα συνέδριο.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι τις εκλογές επιχειρεί να εξηγήσει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”. «Οι πιστωτές των Αθηνών βρίσκονται στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας έχουν ξεκινήσει, αλλά ο εταίρος τους στις διαπραγματεύσεις είναι κάθε άλλο παρά σταθερός», επισημαίνει η εφημερίδα.

O Tσίπρας θέλει συνέδριο του κόμματός του τον Σεπτέμβριο, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung” υπογραμμίζοντας τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η Αριστερά της Ελλάδας αντιτίθεται στον σημερινό δρόμο της κρίσης χρέους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Πηγή: Πρώτο Θέμα