«Βολές» Πανούση κατά Παρασκευόπολου με αφορμή τους ελέγχους στον Κορυδαλλό

«Κόντρα» μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ξέσπασε με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία έγιναν έλεγχοι σε κελιά των φυλακών Κορυδαλλού από την Αστυνομία.

Ο κ. Πανούσης αφού διέψευσε ότι οι έλεγχοι στα κελιά έγιναν με δική του εντολή, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «κρύβεται».  Άμεση ήταν ο αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι: «Οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία. Επομένως αποκλείεται να έχουν δεχθεί εντολές από “άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται”. Κατά τα λοιπά, έρευνες στα κελιά προβλέπονται και διεξάγονται, τακτικές ή έκτακτες, είτε με εντολές της ηγεσίας του Yπουργείου Δικαιοσύνης, είτε και υπηρεσιακά από το αρμόδιο προσωπικό της σωφρονιστικής διοίκησης. Η ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά αντιθέτως πολύπλευρα στοχοποιούνται».