«Κόντρα» Μπουτάρη - Ματθαιόπουλου για το προσφυγικό (video)

Οι προσφυγικές ροές που καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη ήταν η αφορμή για την ένταση που ξέσπασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Ο κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κ. Ματθαιόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης του δήμου Θεσσαλονίκης των προσφυγικών ροών έκανε λόγο για «λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες», χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «λιποτάκτες» του Σύρους πρόσφυγες, προκαλώντας την αντίδραση πολλών δημοτικών συμβούλων αλλά και του δημάρχου κ. Μπουτάρη.

«Η συνολική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής σε όλο της το φάσμα, δεν είναι απλά μια προσβολή στα κοινοβουλευτικά ήθη, είναι προσβολή στην ελληνική κοινωνία και συμβαίνει διότι περνάμε μια περίοδο παρακμής» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:

«Αυτό που είπες για τους πρόσφυγες ήταν προσβολή. Είναι ντροπή».

Αναφερόμενος στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «καριόλη» τον Ηλία Κασιδιάρη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη, τον οποίο και εγκάλεσαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι επειδή ανέβασε τους τόνους.

Εξίσου έντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της «Πρωτοβουλίας» Λευτέρη Κιοσέογλου απέναντι στη ρητορική του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ενώ σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, διέκοψε τη συνεδρίαση και η ένταση συνεχίστηκε ακόμη και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Τα video είναι από τον  ειδησεογραφικό ιστότοπο thestival.gr