Ν. Φίλης: Στόχος η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτοδύναμα θα στηρίξουμε το πρόγραμμα αλλάζοντάς το», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση στις επερχόμενες εκλογές, επιτυγχάνοντας τo στόχο της αυτοδυναμίας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε, αλλά με άλλα δεδομένα θέλουμε δημοκρατική νομιμοποίηση δεν είμαστε εμείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να είμαστε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «μείζονα εκβιασμό που το άλλο σκέλος του είχε άτακτη χρεοκοπία» και εξήγησε ότι «ήταν ηθικό δίλημμα η άτακτη χρεοκοπία ή ο επώδυνος συμβιβασμός». Αν σε αυτές τις εκλογές επιβεβαιωθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, στους επόμενους μήνες έρχονται οι εκλογές στην Ισπανία και την Πορτογαλία τόνισε ο κ. Φίλης αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικών ισορροπιών στην Ευρώπη.

«Δεν διαγνώσαμε έγκαιρα ότι οι εταίροι δεν ήταν σε κατεύθυνση συμφωνίας, αλλά σε κατεύθυνση τιμωρίας της χώρας και του λαού μας» σημείωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι «μόνο ένα νέο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ντε και καλά άποψη ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο».