Γεροβασίλη: "Εφικτή" η αυτοδυναμία

Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαία να προσφύγουμε στις κάλπες για νέα ισχυρή λαϊκή εντολή τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το σενάριο της αυτοδυναμίας, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι εφικτός στόχος. Αποτελεί ανάγκη για τη χώρα η σταθερότητα.

“Έχει προκύψει μια καινούργια δύσκολη πραγματικότητα για τη χώρα και ως εκ τούτου προκύπτουν εκλογές τον ίδιο χρόνο. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε δημοκρατικά” πρόσθεσε η ίδια.

“Τα μνημόνια δεν τα διαπραγματεύτηκαν” είπε αναφερόμενη στις προηγούμενες κυβερνήσεις. “Η συμφωνία που φέραμε έχει και θετικά σημεία. Η μεγάλη εικόνα της συμφωνίας με το τριετές πλάνο χρηματοδότησης είναι ένα μεγάλο συν” συμπλήρωσε.

“Το άλλο μεγάλο στοιχείο της συμφωνίας είναι ότι διαμορφώθηκαν συνθήκες εξαιταίας του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν τη συζήτηση περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.Η ελληνική κυβέρνηση έως τώρα διατύπωνε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και την ίδια ώρα τα μνημόνια βύθιζαν την χώρα στην ύφεση” κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ