Αναταραχή στην κυβέρνηση για την τρόικα - Καρύδης: «Ο Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια»

Αδ. Γεωργιάδης: «Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει»

Το τελεσίγραφο της τρόικας, που δίνει 48 ώρες περιθώριο για να προωθήσει η Αθήνα μια συμφωνία για τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να επιστρέψουν για την τελική αξιολόγηση οι εκπρόσωποι των δανειστών, έχει προκαλέσει αναταραχή στην κυβέρνηση.

Την ώρα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Mega: «Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει». Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ.Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγι».

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε: «Η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ το απέρριψε».

Ο Γ. Κουτρουμάνης ανταπάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν επηρεάζει την πορεία της χώρας, ενώ αντέδρασε στη θέση που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης «μια χαρά είναι το λοκάουτ». Ο Αδ.Γεωργιάδης επανήλθε, ωστόσο, ρωτώντας «σε ποια μεταρρύθμιση είναι “ναι” το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους έξι μήνες;».

Για να συνεχίσει ο Γ.Κουτρουμάνης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις.

Καρύδης: «Ας το μαζέψει κάποιος από το κόμμα του»

Στην αντιπαράθεση παρενέβη αργότερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ο οποίος επιτέθηκε στον Αδ. Γεωργιάδη:

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5181094/ad-gewrgiadhs-to-pasok-ftaiei-poy-yparxei-emplokh-me-thn-troika/