Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας - Αναμένεται ο σχηματισμός κυβέρνησης

Ορκίστηκε λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ Πρωθυπουργός, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, από τον οποίο λίγο νωρίτερα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραλάβει τα καθήκοντά του από την Βασιλική Θάνου.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωσε θα στηρίξει μια κυβέρνηση. «Φρονώ ότι υπάρχει η υπάρχει η δεδηλωμένη για σχηματισμό κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, διεξήχθη μια εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, με τον ελληνικό λαό να βγάζει τα συμπεράσματά του και να λαμβάνει τις αποφάσεις του.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Τσίπρα. Όπως ανέφερε, η ποιότητα της δημοκρατίας όχι μόνο δεν θίγεται, αλλά βελτιώνεται, παρά την κρίση. «Με βάση τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως επισήμως μου ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής, και σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, νομίζω ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και την οποία και σας παρέχω. Σας προτείνω να ορκιστείτε στις 20.00 και η κυβέρνηση όταν εσείς αποφασίσετε», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Παυλόπουλος.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι μέχρι την Τετάρτη το πρωί πρέπει να έχει ορκιστεί η κυβέρνηση, για να μεταβεί ο ίδιος στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής την ίδια ημέρα, εκπροσωπώντας και τον Κύπριο Πρόεδρο.

sunantisi-aleksis-tsipras-panos-kammenos (1)

Τσίπρας – Καμμένος: Σταθερά βήματα σε βάθος τετραετίας

Σταθερά βήματα ώστε σε βάθος τετραετίας να σταματήσει ο λαός να ματώνει προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, λίγες ώρες πριν ορκιστεί εκ νέου Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου για σενάρια παρένθεσης». Στάθηκε στη δυνατότητα που έχει το επικείμενο νέο κυβερνητικό σχήμα να κάνει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία με σταθερά βήματα και σε βάθος τετραετίας να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση, που είναι να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι θα το πετύχουμε πολύ πιο σύντομα», απάντησε ο κ. Καμμένος. Όπως είπε, είναι βασικό να “ρθει η σταθερότητα. «Άμα πετύχουμε γρήγορα τη σταθερότητα και “ρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό τα πράγματα θα γίνουν πιο γρήγορα απ” ό,τι τα περιμένουμε», κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Άμεσος στόχος η αποκατάσταση της οικονομίας και της λειτουργίας των τραπεζών».