Σήμερα η εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής

Τον Πρόεδρό της θα εκλέξει σήμερα η Βουλή, στις 11:00 το πρωί, ενώ σε μια ξεχωριστή συνεδρίαση λίγη ώρα αργότερα θα εκλεγούν οι Αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το Προεδρείο απαρτίζεται από τον πρόεδρο, επτά αντιπροέδρους, τρεις Κοσμήτορες και έξι Γραμματείς, ενώ ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος Αντιπρόεδρος, δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Μετά την εκλογή του ο Πρόεδρος θα αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη θέση του Προέδρου της Βουλής προτείνει τον Νίκο Βούτση, ενώ για τις θέσεις των τριών :ντιπροέδρων έχουν προταθεί οι: Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.