Αντωνιάδης ΝΔ: «Διαπιστευτήρια» για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία οι δηλώσεις Φίλη

Υπόνοιες ότι μπορεί να πρόκειται για ένα «όχημα» έναν «Δούρειο Ίππο» και «διαπιστευτήρια» η τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη για την Γενοκτονία των Ποντίων στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία διατύπωσε ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

 Ο κ. Αντωνιάδης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο ethnos.gr, διερωτήθηκε μήπως αυτές οι «αριστερίστικες ιδεοληψίες» του κ. Φίλη έχουν γίνει «εσκεμμένα με βάση κάποιο σχέδιο» και κάλεσε την κυβέρνηση να τις καταδικάσει και τον κ. Τσίπρα να θέσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων στην επίσκεψή του στην Τουρκία καλώντας τον να «μην τολμήσει να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ».

Στον κ. Αντωνιάδη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζοντας ότι αυτή είναι μία προσπάθεια να πυροδοτηθεί ένα κλίμα παραληρήματος. Εν τω μεταξύ, τόσο τη σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19/5/2015 αλλά και τους χαιρετισμούς στις ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων παρέπεμψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης να δουν τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

«Όλα τα άλλα», όπως είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών «είναι εκ του πονηρού και εντάσσονται «στο παιχνίδι της διαδοχής που παίζεται» και το οποίο «πρέπει να αφήσει έξω θέματα που άπτονται εθνικών ζητημάτων».