"Κανείς δεν μπορεί μόνος του"

Την ενεργοποίηση όλων των δήμων της Ευρώπης προκειμένου να καταρτιστεί πανευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και απήθυνε έκκληση για την διαφύλαξη της σταθερότητας στην Ευρώπη.

Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την πολιτική και την κοινωνική σταθερότητα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να τροφοδοτηθούν ακραίες πολιτικές δυνάμεις και να μεταδοθεί ο εξτρεμισμός ως τσουνάμι σε όλη την Ευρώπη, προειδοποίησε ο κ. Πατούλης μιλώντας, το βράδυ της Τετάρτης, στην εναρκτήρια συνάντηση της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

«Ούτε η Γερμανία μπορεί μόνη της. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ιταλία μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Πατούλης και τόνισε ότι σε πολλές χώρες, ενδεχομένως και στην Γερμανία, έχουν ήδη προκληθεί πολιτικοί τριγμοί λόγω της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ενεργοποιώντας ακραίες πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν ιδεολογίες και πρακτικές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελληνογερμανική Συνέλευση και Υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο φετινό συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 100 Δήμαρχοι από την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως είπε, καταδεικνύει την σημασία που αποδίδεται στην συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πολλά μικρά βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί το μεγάλο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ