«Η λαϊκή κατοικία θα προστατευθεί»

Τη βεβαιότητα ότι η λαϊκή κατοικία που «αποκτήθηκε με κόπο και αίμα από την ελληνική οικογένεια» θα προστατευθεί διατυπώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας με συνέντευξή στην εφημερίδα «KONTΡΑ NEWS».

Για το ενδεχόμενο οι δανειστές να ζητήσουν από την κυβέρνηση επιπλέον μέτρα, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα και αυτό οφείλουν να κάνουν και οι δανειστές και συνεπώς «καινούργιες απαιτήσεις που μπαίνουν από το παράθυρο δεν θα γίνουν αποδεκτές». Για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή της συμφωνίας, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση με την κοινωνία όρθια. «Γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο δύσκολα είναι τα μέτρα. Αλλά είναι μέτρα που θα κριθούν στη μεγάλη εικόνα, στην διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Η κυβέρνηση έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος και θα δοθούν πόροι για την ανάπτυξη. Στα υπουργεία ταυτόχρονα γίνεται μια σοβαρή δουλειά για την έναρξη εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος που θα απαλύνει τις πληγές των μέτρων με έμφαση σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο», αναφέρει ο Παναγιώτης Ρήγας.

Για την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα συντεταγμένα και αναλυτικά συζητά όλα τα θέματα και υπηρετούν όλοι το πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ