Επίθεση Μ. Βορίδη κατά Άδωνι Γεωργιάδη και «αυτόκλητων εκπροσώπων» του Κ. Καραμανλή

Αιχμές τόσο κατά του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και κατά στελεχών που εμφανίζονται ως «εκπρόσωποι» του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αφήνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάκης Βορίδης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της Ν.Δ. εκφράζει «τη βοή για αλλαγή στην παράταξη», η οποία, εάν δεν εισακουστεί, θα οδηγήσει το κόμμα «να ξεπεραστεί από τα πράγματα».

Η παράταξη δεν έχει ιδιοκτησία, αλλά «όλοι είναι ισότιμοι μέτοχοι με τον ίδιο αριθμό μετοχών σε αυτήν», επισημαίνει ο κ. Βορίδης και, σε ερώτηση εάν αυτό αποτελεί «καρφί» για τον επί 12ετία πρόεδρο της Ν.Δ. και επί πενταετία πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, απαντά ότι «δεν είναι καρφί για κανέναν», εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεσή του «σε όσους παριστάνουν ότι εκπροσωπούν σπουδαίες και μεγάλες προσωπικότητες της παράταξης, δήθεν υπερασπιζόμενοι την κληρονομιά τους, ενώ στην πραγματικότητα υπερασπίζονται την κομματική τους εξουσία».

Χαρακτηρίζει τη στάση του κ. Τζιτζικώστα ως «τόλμη να εκφράσει, μακριά από τα κεντρικά, παραδοσιακά, κομματικά συστήματα, το αίτημα της ριζοσπαστικής ανανέωσης».

Σε ερώτηση εάν η υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα έχει ως στόχο, από την πλευρά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την αποδυνάμωση της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Βορίδης απαντά ότι «κάποιοι νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς. Κάνουν λάθος».