Στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το κλίμα ο Γ.Πατούλης

Στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το κλίμα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρ.Ολάντ, την Δήμαρχο Παρισίου Αν Ιντάλγκο, τον Πρόεδρο της Εν. Δήμων Γαλλίας, πρ. Πρωθυπουργό και Δήμαρχο Μπορντό Αλέν Ζιπέ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει με αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το κλίμα που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Οι ηγέτες του κόσμου, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης , επιστήμονες αλλά και πολίτες έδωσαν ραντεβού στο Παρίσι για το COP-21, ένα συνέδριο ορόσημο των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό να συνάψουν μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα και να μοιραστούν δημιουργικές λύσεις και τρόπους που θα αντιστρέψουν τα αρνητικά αποτελέσματά της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Με αφορμή την παρουσία του στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, όπως αναφέρει το realnews, δήλωσε: Ο στόχος για την παραγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή που θα δεσμεύει σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας και τη ζωή των επόμενων γενεών. Οφείλουμε πλέον να αναλάβουμε ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, χωρίς καθυστέρηση”.

11

Πατούλης-Ολάντ