Σύντομα ο Τσίπρας θα είναι ο νεότερος πρώην Πρωθυπουργός

Έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο Βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων το οποίο θα τεθεί το βράδυ σε ψηφοφορία. Αναφερόμενος στην αύξηση των φόρων για τους αγρότες και την περικοπή των επικουρικών συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι “η πολιτική σας μόνο σύγχρονη δεν είναι και κάθε άλλο παρά κοινωνικά δίκαιη είναι. Πρέπει να απολογηθείτε στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για το ότι ακολουθείτε μια πελατειακή πολιτική και κοινωνικά άδικη”.

Με αυτή την πολιτική, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για συνεννόηση διότι “στρεβλώνετε τις θέσεις των αντιπάλων” διότι επίσης “νοθεύετε τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις” και “κινήστε χωρίς καμία πυξίδα” και πρόσθεσε ότι “δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα” που χρειάζεται “ένα άλμα προς τα μπρος” και δυστυχώς η κυβέρνηση το μόνο άλμα που μπορεί να κάνει είναι αυτό προς τον “σουρεαλισμό”.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Πρωθυπουργό από τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ότι δικαιούται να έχει μια μικρή οίηση γιατί είναι ο νεότερος Πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας ο κ. Χατζηδάκης απάντησε λέγοντας ότι “με αυτή την οίηση και με αυτή τη ρότα, φοβούμαι ότι πολύ σύντομα θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός στην ιστορία αυτής της χώρας”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, απευθυνόμενος προς τον κ. Χατζηδάκη, τόνισε ότι μπορεί να ήταν καλύτερος υπουργός από τον ίδιο και σημείωσε ότι “παρά τη δραστηριότητα σας με τις τράπεζες σας υπενθυμίζω ότι στο νόμο Δένδια έχουν κάνει αίτηση 19 επιχειρήσεις. Μετά από ενάμιση χρόνο εφαρμογή του νόμου τον οποίο θα παρατείνουμε, για να δείτε ότι εμείς δεν κάνουμε αντιπαράθεση. Βελτιωμένο. Αλλά θα αλλάξουμε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα που παραλάβαμε”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι “είναι άδικο να μας κατηγορείτε για όλη αυτή τη μεταστροφή. Εμείς έχουμε μια συμφωνία. Προ των εκλογών. Μια συμφωνία σαφή, συγκεκριμένη, χωρίς καινούργια ή παλιά θέματα και αυτή την συμφωνία μέχρι στιγμής η κυβέρνηση την προχωράει, την εφαρμόζει, φθάνει σε συμφωνίες, βελτιώνει σε πολλά σημεία τα συμφωνηθέντα”.