Χρέος μου να εξασφαλίσω την ενότητα και να πετύχω την διεύρυνση της Ν.Δ (upd)

Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Ν.Δ., αλλά και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνσή της, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον απελθόντα μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη και πρόσθεσε ότι «θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Ν.Δ. με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της και αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα των καιρών».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες ψήφισαν δημιουργική ανανέωση και ζητούν να ανακαλύψει η Ν.Δ. τις αξίες που υπηρέτησε, αξίες που «θα βρεθούν απέναντι στον λαϊκισμό μιας αναποτελσματικής κυβέρνησης». Ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι χρέος του είναι το κόμμα να γίνει πολύ σύντομα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει απολύτως κανείς».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε τη Ν.Δ. με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της» και σχολίασε ότι με την εκλογή του κλείνει ένας δύσκολος κύκλος εκτιμώντας  ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, συνεχάρη τον κ. Πλακιωτάκη για το έργο που επιτέλεσε «σε δύσκολες συνθήκες ως μεταβατικός πρόεδρος», λέγοντας πως στάθηκε με αξιοπρέπεια και ποιότητα στο ύψος των περιστάσεων ενώ για τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη, που ήταν παρών στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι διεκπεραίωσε μια εκλογή πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κόμματος με αρτιότητα και χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη, δήλωσε νωρίτερα ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης, προβαίνοντας παράλληλα σε έναν απολογισμό της δικής του προεδρίας, τόνισε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον κ. Μητσοτάκη και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του καλώντας και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος και οι βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε από την πλευρά του, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λόγω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε.

Προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «Η Ν.Δ. κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ανάγκη «όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 το μεσημέρι μετέβη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας λεωφόρο Συγγρού, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη. Τον υποδέχθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Από σήμερα μας περιμένει πάρα πολύ σκληρή δουλειά» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., φθάνοντας το πρωί στο πολιτικό του γραφείο στο Παγκράτι. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι ενωμένη και ανανεωμένη.

Ποσοστό 52,43% των ψήφων συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ., σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 47,57%. Από το σύνολο των 334.752 ψηφισάντων, τον κ. Μητσοτάκη ψήφισαν 173.297 ψηφοφόροι και τον κ. Μεϊμαράκη 157.224 ψηφοφόροι. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 3.077 και τα λευκά σε 1.154.

Έκτακτο συνέδριο εν όψει

Όπως αναφέρει το tanea.gr, sτην ατζέντα των 100 ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνεται η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με στόχο τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου αναμένεται το τριήμερο 26 -28 Φεβρουαρίου.

Στο συνέδριο θα γίνει μια αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος της ΝΔ αλλά και ο επανασχεδιασμός της αντιπολιτευτικής τακτικής.