ΣΥΡΙΖΑ: "Αναβλητικός" και "αόριστος" ο Ντομπρόβσκις

Για “αναβλητικότητα” και “αοριστία” εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, για το ζήτημα των επιδομάτων ανεργίας.

Σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπδημούλη και Κ. Κούνεβα για ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία αναφορικά με τη σύσταση Πανευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας, ο Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, “εμφανίζεται αναβλητικός και άτολμος, σημειώνοντας συγκεκριμένα πως “η Επιτροπή, στο πλαίσιο πιλοτικού έργου που δρομολογήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεκίνησε πρόσφατα την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη σκοπιμότητα και την προστιθέμενη αξία ενός ευρωπαϊκού συστήματος επιδομάτων ανεργίας.”.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν “καταλήγει με μία αρκετά γενικόλογη δήλωση λέγοντας πως η σκοπιμότητα για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, θα κριθεί από αντίστοιχη “μελέτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.”

“Η Κομισιόν επιλέγει σε θέματα ώριμα και πιεστικά όπως είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, να κινηθεί με ρυθμούς χελώνας, την στιγμή μάλιστα που έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, με αφορμή την απάντηση του Β. Ντομπρόβσκις.

“Στο σοβαρότερο κοινωνικό πρόβλημα της Ε.Ε που δεν είναι άλλο από την ανεργία η Επιτροπή συνεχίζει να λειτουργεί με δημοσιονομικά κριτήρια” σχολίασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Κ. Κούνεβα.