"Σε 5 μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει το 80% των υποχρεώσεων"

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το 80% των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει από τη συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τον Ιούλιο, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, αναφέρει το mega.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι έως τότε θα έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως ρεαλιστική την προσδοκία “να έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση το 2ο μισό του 2016”, ενώ εκτίμησε πως η σταθερότητα και οι θετικές προοπτικές της οικονομίας είναι το κλειδί για την επιστροφή των καταθέσεων.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κάνουν αυτά που η Αριστερά μπορεί να κάνει σ’ αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε πως υπάρχουν κάποιοι που κατανοούν και στηρίζουν την Ελλάδα και άλλοι που “αντί αναγκών ανθρώπων βλέπουν αριθμούς”. “Εμείς επενδύουμε στο θετικό σενάριο και τη θετική προοπτική. Δεν είναι όμως μόνο στο χέρι μας, αλλά και στων δανειστών μας”, συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε πως “για εμάς δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Υλοποιούμε την εντολή του Σεπτέμβρη”, ωστόσο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα από όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Εξέφρασε, δε, την πλήρη αντίθεσή του με τις προτροπές του Πολ Τόμσεν περί περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις, καθώς όπως είπε “εκείνο που θρέφει την ακροδεξιά είναι η έλλειψη προοπτικής”.

Ο κ. Δραγασάκης έκανε ειδική μνεία και στα εκλογικά αποτελέσματα σε Πορτογαλία και την Ισπανία, επισημαίνοντας πως μετά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ “αναδείχθηκε μια προοδευτική κυβέρνηση στην Πορτογαλία και ήρθε το μεγάλο αποτέλεσμα των Podemos”.