"Πόρτα έριξε" το Μαξίμου σε νέους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς

Τον αποκλεισμό τους από τον διάλογο που διεξάγεται με εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θ. Βασιλόπουλος δηλώνοντας ότι «δυστυχώς για μια άλλη φορά η κυβέρνηση δεν θέλει το διάλογο» και προσθέτοντας ότι το Μαξίμου «έριξε πόρτα» στους νέους αγρότες.

Από το διάλογο αποχώρησε και η συντονιστική επιτροπή αγροτών κτηνοτρόφων και αλιέων, καθώς όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι τους, ενώ είχαν εκλέξει τα μέλη της επιτροπής που θα τους εκπροσωπούσαν στο διάλογο, τα ονόματα αυτά δεν υπήρχαν στη λίστα του Μαξίμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δεν άφησαν να μπουν μέσα άτομα που οι ίδιοι εξέλεξαν με δημοκρατικό τρόπο. Μάλιστα κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν δημοκρατικά τους δικαιώματα, και δήλωσαν ότι θα συναντηθούν κανονικά με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα το μέλος της Επιτροπής Χρήστος Γκόντιας ανέφερε ότι παραβιάστηκαν κατάφωρα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα από αλλού μας ήρθαν» και πρόσθεσε ότι «στον πόλεμο δεν πάνε χωρίς στρατηγό, δεν πάνε μόνο οι στρατιώτες χρειάζονται άνθρωποι μπροστά που να ξέρουν να μιλάνε». Ταυτόχρονα διερωτήθηκε: «Ποιοι θέλουν να πηγαίνουν μπροστά και να μιλάνε, αυτοί που θέλουν οι ίδιοι;».

Ο κ. Γκόντιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκπροσώπους των υπόλοιπων αγροτών που συμμετέχουν στον διάλογο και πρόσθεσε ότι «είθε τα αποτελέσματα να είναι τα καλύτερα γιατί δεν θα είναι μόνο για αυτούς θα είναι για την ελληνική αγροτιά».

Στη σύσκεψη στο Μάξιμου συμμετέχουν εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και από άλλα 38 μπλόκα. Παρόντες μεταξύ άλλων οι κύριοι Κατρούγκαλος, Αποστόλου και Μπόλαρης (και οι Βουλευτές Φάμελος, Παπαδόπουλος, Ραχωβίτης). Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στους αγρότες τις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης.