Μετωπική Μητσοτάκη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό ανοίγοντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.  Παραθέτοντας αριθμούς και στοιχεία ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται εξ ολοκλήρου για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με τους πρόσφυγες καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κατέστησε την Ελλάδα τον πλέον δημοφιλή προορισμό των διακινητών. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2014 το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων είχε περάσει στην Ευρώπη από την Ιταλία και όχι από την Ελλάδα, ενώ αντίθετα το 2015 οι αριθμοί αντιστράφησαν και οι πρόσφυγες εισέρχονται πλέον στην Ελλάδα ως μετάβαση για την Ευρώπη.

Αιτία αυτής της μεταστροφής σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ είναι η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος με τη δήλωσή του ότι στην θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα κατέστησε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εθελοτυφλούσε στον οποιονδήποτε έλεγχο όφειλε να κάνει η χώρα σε όσους εισέρχονταν είτε επρόκειτο για πρόσφυγες είτε για λαθρομετανάστες έτσι ώστε ο κάθε ένας που εισερχόταν στην Ελλάδα έφευγε χωρίς ταυτοποίηση  και άσκησε δριμεία κριτική λέγοντας ότι η κυβέρνηση εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ χρέωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιπλέον ότι άνοιξε την Αμυγδαλέζα ως κλειστό κέντρο κράτησης με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει πλέον γίνει ανεξέλεγκτη. Σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε απογοητευτική ενώ τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των Πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια, όπως είπε, να διαμορφωθεί εθνική γραμμή που θα μείωση τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό.