Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τις εκλογές

Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοικτό γιατί «η κυβέρνηση είναι αυτοπαγιδευμένη» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν γίνεται να αποφύγει τις εκλογές και εξηγεί ότι το αίτημα της Ν.Δ. για κάλπες δεν είναι μια «τακτική» κίνηση, αλλά «μια προσπάθεια να μην χάσει η Ελλάδα ολόκληρη τη δεκαετία». «Αυτή η κυβέρνηση με τις ιδεοληψίες και τον ερασιτεχνισμό της δεν μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο. Έχουν προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα και προσπαθούν να γαντζωθούν στις καρέκλες τους, αλλά οι άνθρωποι ‘δεν το έχουν’». Μόνο φόρους ξέρουν να βάζουν και προσπαθούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά τα προβλήματα, διαστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα», αναφέρει.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν βγαίνει και έχει αποτέλεσμα «να σερνόμαστε στη ζώνη του ευρώ χωρίς ευρώ». Σημειώνει, πάντως, ότι από πέρυσι τα σενάρια του Grexit μπήκαν στο συρτάρι.

Για τον εκλογικό νόμο, αποδίδει την κίνηση της κυβέρνησης σε σκοπιμότητα και προσθέτει ότι η Ν.Δ. είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει λύση, γιατί το πρόβλημα είναι στο DNA του. «Είναι ένα κόμμα αυτοπαγιδευμένο στις προεκλογικές υποσχέσεις του, ένα κόμμα που μετά την ανώμαλη προσγείωσή του στην πραγματικότητα βρίσκεται σε σύγχυση. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση σε βέρτιγκο, που δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου», επισημαίνει.

Για τις συνεργασίες της Ν.Δ. με άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι και η Δράση, λέει ότι θα εξεταστούν μετά τις εκλογές. Για τις παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του και να υποστηρίζει το έργο του.