Πολάκης μαινόμενος κατά δικαστών-Την παρέμβαση Παυλόπουλου ζητά η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων

Σκληρή απάντηση στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος κατά την ομιλία του στο Περιστέρι καταφέρθηκε κατά των δικαστών, κατηγορώντας τους για το θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.

«Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών για την υπόθεση Μαυρίκου και δεν φαίνεται να ήταν “και τόσο ατύχημα”» ανέφερε σχετικά ο κ. Πολάκης.

Με αφορμή την παραπάνω δήλωσή του η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή του υπουργού και ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΠΑΣΟΚ: Το παραλήρημα Πολάκη είναι ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγερίας Παύλου Πολάκη κατά των δικαστών, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μιλά «για προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα».

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «παραλήρημα» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που «επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών» και σημειώνει ότι «δεν είναι αθώα σύμπτωση» το γεγονός ότι «η επίθεση έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Το νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών.

Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη “αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που “κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται.