Λεβέντης: Η θέση μας είναι απλή και άδολη αναλογική χωρίς μπόνους

Ανακοίνωση σχετικά με τον εκλογικό νόμο εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων στην οποία επισημαίνεται ότι η θέση του κόμματος είναι «απλή και άδολη αναλογική, χωρίς μπόνους».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, την εν λόγω θέση θα επαναλάβει ο Πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης την Παρασκευή το μεσημέρι στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, επικαλούμενη και τις σημερινές δηλώσεις του κ. Λεβέντη στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι οι απόψεις του είναι ήδη γνωστές στην Κυβέρνηση, πριν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, «αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις, με στελέχη της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για το εάν θα δεχθεί κάποιου είδους μπόνους για το πρώτο κόμμα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια θέση, τονίζοντας ότι «ο Λεωνίδας Κύρκος δεν έβαζε κρεμμύδια και σάλτσες, όταν μιλούσε για απλή αναλογική».

Όσο για τις ιδέες όπως το να δηλώνουν από πριν τα κόμματα με ποιόν θα συνεργαστούν μετεκλογικά ο κ. Λεβέντης τις απέρριψε, ξεκαθαρίζοντας ότι «εγώ με τη Δεξιά δεν πρόκειται να πάω, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προτίμησε να μην τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, όμως είπε ότι «και η Δικαιοσύνη δεν κάνει το καθήκον της». Σημείωσε πάντως πως μπορεί ο κ. Πολάκης να μην έχει στοιχεία, αλλά είναι πιθανόν να έχει δει σαπίλα και σήψη και γι’ αυτό η Ένωση Κεντρώων ζητά να ερευνηθούν οι καταγγελίες του.