Φ. Γεννηματά: Απλή αναλογική, σπάσιμο μεγάλων εδρών και όριο 3%

«Πυροτέχνημα» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, ενώ για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού πρώτα θέλει να ακούσει τις θέσεις του Πρωθυπουργού.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η ίδια πριν από έναν χρόνο είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου ενώ αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2015 του είπε ότι «έχεις 250 βουλευτές που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.. Άλλαξε τον εκλογικό νόμο».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε τις διαφορετικές θέσεις που έχουν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με την απλή αναλογική λέγοντας ότι «δεν είναι κυβέρνηση, είναι σούπερ μάρκετ» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το θέμα του εκλογικού νόμου ως αντιπερισπασμό.

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον κ. Τσίπρα να ξεχάσουμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις αλλαγές στα εργασιακά» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά και υπενθύμισε πως, από την περίοδο που ήταν υπερνομάρχης, υποστήριζε την απλή αναλογική με όριο 3% και το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών. Πάντως, εμφανίστηκε ανοιχτή στη συζήτηση για ένα μικρό μπόνους στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα πετύχει ποσοστό πάνω από το 40%-42%.

Η κ. Γεννηματά διαφώνησε με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, τονίζοντας την ανάγκη η χώρα να έχει πολιτική σταθερότητα και επισήμανε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτελεί πλέον μέρος της λύσης, γιατί απέτυχε».