Προφυλακίστηκε το μέντιουμ των επωνύμων

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 44χρονη που εργαζόταν ως μέντιουμ, σύμφωνα με την απόφαση του 7ου τακτικού ανακριτή.

Το μέντιουμ με την ατζέντα γεμάτη από ονόματα επωνύμων, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία της ότι δεν έχει λάβει τα χρήματα που την κατηγορούν. Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη τόσο της 44χρονης όσο και των υπόλοιπων τεσσάρων μελών της σπείρας, έγινε έπειτα από καταγγελίες ανυποψίαστων γυναικών. Το ποσό που κατηγορείται ότι απέσπασε μαζί με τους συνεργάτες μόνο από δύο γυναίκες, ξεπερνά τα 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι έλαβε 24.000 από τη μια πελάτισσα και 19.000 από την άλλη, ποσά τα οποία έχουν μπει στον λογαριασμό της. “Σε καμιά από τις δυο δεν υποστήριξα ότι θα έκανα πρόβλεψη θανάτου η ασθένειας συγγενικού τους προσώπου. Τα χρήματα που μ έδωσαν ήταν για λάδια μαντζούνια κομπολόγια, θυμιατά και ευχολόγια. Ήθελαν και ξεμάτιασμα από τον Τούρκο Ιμάμη. Δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός για να αποσπάσουμε χρήματα. Η μια από αυτές ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα για αστρολογική πρόβλεψη. Αν προκύψουν ποσά που αποδειχθεί ότι δεν έπρεπε να εισπραχθούν δεν έχουμε πρόβλημα να τα επιστρέψουμε. Ποτέ δεν μου παραπονέθηκε πελάτισσα. Η πρώτη καταγγέλουσα μέχρι και μαντζούνια για το μαντρί είχε πάρει. Έκανε την καταγγελία γιατί το έμαθε ο άντρας της», φέρεται να είπε η 44χρονη.

Το μέντιουμ και τα άλλα 4 μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Η μια από τις συνολικά πέντε γυναίκες αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ οι άλλες τρεις θα εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Οι τρεις εκτελούσαν ρόλο μέντιουμ, η μια εργαζόταν στη «ρεσεψιόν» και η πέμπτη ήταν προσωπικό «γενικών καθηκόντων».

Αυτή τη στιγμή διενεργούνται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι πλήρωσαν αδρά τις υπηρεσίες που προσέφεραν.