Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και σε δικαστικό επίπεδο

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό  και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του κατά τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον σφαγιασμό των 317 Ελλήνων από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα.

Τόνισε ακόμη ότι για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική δημοκρατία «θα πράξει ότι απαιτείται σε διπλωματικό επίπεδο πρωτίστως αλλά αν χρειαστεί και σε δικαστικό επίπεδο».

Νωρίτερα, άγημα του στρατού απέδωσε τιμές ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης.