Θ. Δρίτσας για δυστύχημα Αίγινας: Ζήτησα να μην μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη

Για «κατασκευασμένες ειδήσεις» έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κληθείς να σχολιάσει τις φημολογίες που συνέδεαν κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας, αλλά και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

«Η ανευθυνότητα η γελοιότητα η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να προσθέσει ότι κάποιοι «ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δρίτσας «η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες και πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων» και υποστήριξε ότι «δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ’ ότι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους».

Επεσήμανε ακόμη ότι είχε υποχρέωση ως αρμόδιος υπουργός να μεταβεί στην Αίγινα και για να εκφράσει την παρουσία της κυβέρνησης, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, για να ασχοληθεί με το ζήτημα του συντονισμού των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος αλλά κυρίως για να συνεισφέρει στην αρωγή στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

«Ζήτησα από τον λιμενάρχη και τον υποναύαρχο-διευθυντή της λιμενικής περιφέρειας Αττικής που είχε φτάσει στην Αίγινα, να με ενημερώσουν για την εξέλιξη των ανακρίσεων, δηλαδή ότι έχει τεθεί στην διάθεση των αρχών ο κυβερνήτης του σκάφους, ότι έχει αρχίσει η διαδικασία λήψης καταθέσεων. Η μόνη μου “παρέμβαση”, αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί παρέμβαση, ήταν να μη μείνει καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη. Πολύ περισσότερο που είχαν αρχίσει να τίθενται από μεριά δημοσιογράφων διάφορα ερωτήματα και διάφορες φήμες να κυκλοφορούν ότι άλλος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Καταλήγοντας ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι «ζήτησα από τον κ. λιμενάρχη που προΐστατο των ανακρίσεων και από τον υποναύαρχο να μην μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη, να τεθούν τα ερωτήματα και να αναζητηθούν οι πραγματικές απαντήσεις. Και αυτό έγινε με σχολαστικό τρόπο όλη τη νύχτα και τιμά το λιμενικό σώμα ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν όλη νύχτα και όλες τις επόμενες ώρες».