Αλ. Φλαμπουράρης: Ο κ. Μητσοτάκης ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία του

«Ό,τι λέει ο κ. Μητσοτάκης ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία σε σχέση τα πεπραγμένα του», δηλώνει ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ώρα των εξαγγελιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης εκφράζει τη γνώμη ότι το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων της ΝΔ θα καλυφθεί από απολύσεις και μειώσεις δαπανών σε ευαίσθητους τομείς όπως η υγεία και παιδεία. Αυτή άλλωστε -σημειώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης- υπήρξε και η πολιτική φιλοσοφία του κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και γι΄ αυτό σήμερα, όπως τονίζει, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εθνικό καθήκον να υποδείξει τον «μαγικό» τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος του.

Ο κ. Φλαμπουράρης επικαλείται τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης και υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μια ανάπτυξη «γενικώς και αορίστως» αλλά η «δίκαιη ανάπτυξη» που θα επιτρέπει τη διάχυση του οφέλους στο σύνολο των πολιτών και ειδικά στους ευάλωτους και τους μικρομεσαίους.

Ο Υπουργός Επικρατείας ερωτάται για τις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν απώλειες της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει να μην ανησυχεί. Όπως λέει, η ΝΔ δεν φαίνεται να καρπώνεται την κυβερνητική φθορά. Ταυτόχρονα λέει πως σήμερα το πραγματικό πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομεί καθημερινά με τους πολίτες και αυτό θα εκφραστεί στην κάλπη. Όσο για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δηλώνει ότι θα γίνουν το 2019 και μέχρι τότε και η ΝΔ θα έχει την χρόνο να προετοιμαστεί και να αποκτήσεις θέσεις.

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλάει για την δεύτερη αξιολόγηση, τη διαπραγμάτευση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ερωτάται και για το ενδεχόμενο το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τα κανάλια και για τον τρόπο που απάντησε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ στη δημοσιογράφο του Αlpha Ευαγγελία Τσικρίκα. Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται και στον τομέα ευθύνης του, τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, τη συνεκτικότητα της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.