Σφοδρή επίθεση Α. Γεωργιάδη κατά Φίλη για την Εκκλησία

Σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που αμφισβήτησε το ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κατοχής και της 7ετούς δικτατορίας, εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι ντροπή ο Υπουργός Παιδείας να πετάει έτσι λάσπη από το κόμπλεξ που έχει βαθιά μέσα του για την Εκκλησία. Ήθελα να είχα τον ίδιο τον κ. Φίλη εδώ να του ζητήσω να ανασκευάσει όσα είπε», ανέφερε αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτηση του για τα αρχαία ελληνικά καλώντας τον υπουργό Παιδείας να ανασκευάσει.

Επιπλέον προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας: «Να σας πω εγώ ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κάθεται στα υπουργικά έδρανα και διορίστηκε επί χούντας; Η κ. Φωτίου. Το 1972 διορίστηκε η κ. Φωτίου στο πανεπιστήμιο. Τι σημαίνει αυτό; Θα πούμε ότι ήταν με τη χούντα; Είναι ντροπή ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας να μη χάνει ευκαιρία να πετάει το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει εναντίον της ελλαδικής εκκλησίας, που ξέρουμε τι αγώνες έχει δώσει. Είναι προκλητικός και έπρεπε να είναι εδώ για να απαντήσει και να ανασκευάσει».

Ο παριστάμενος Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης δεν θέλησε να πάρει θέση επί του θέματος και δήλωσε ότι ο Νίκος Φίλης έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν κρύβεται.