Ένταση στη Βουλή - Πρώην βουλευτές έκαναν "ντου" πετώντας φυλλάδια

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν φυλλάδια κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ένταση ανάμεσα στα μέλη του Κοινοβουλίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα στελέχη της ΛΑΕ και πρώην βουλευτές Θανάσης Πετράκος και οΣτάθης Λεουτσάκος, ανέβηκαν αιφνιδιαστικά στα θεωρεία πετώντας φυλλάδια που έγραφαν «όχι στο ξεπούλημα», προφανώς για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο φυλλάδιο αναγράφονταν κείμενο του Πορτογάλου νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου με τον τίτλο «Ιδιωτικοποιήστε τα πάντα» το οποίο καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την μάνα που σας γέννησε…».

Στη Βουλή προκλήθηκε αναστάτωση και στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Βουλής έσπευσαν να τους απομακρύνουν από τον χώρο της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, “εκμεταλλεύτηκε” το σκηνικό και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ζητώ να μην υπάρξει τιμωρία για τους πρώην συναδέλφους μας βουλευτές, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι εδώ κάτω στα έδρανα όχι στα θεωρεία» είπε και κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλά τους στείλατε στα θεωρεία για να μην βρίσκονται εδώ και σας θυμίζουν τι λέγατε πέρσι».