Π. Σκουρλέτης: Κανένα ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» για το 2017

Απέκλεισε κάθε είδους συζήτηση για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του “κόφτη” για το 2017 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ενώ για το 2018 σημείωσε ότι ο στόχος είναι ανέφικτος και θα πρέπει να συζητηθεί. Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι υπουργοί δεν στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής ο κ. Σκουρλέτης τις απέδωσε σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενόψει ενός πιθανολογούμενου ανασχηματισμού

Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η ρύθμιση για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προστατεύει τους καταναλωτές από αυξήσεις και τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας από νέο “κούρεμα”, ενώ θα οδηγήσει σε απόσβεση του ελλείμματος στο λογαριασμό χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ, τον οποίο αντικαθιστά το ΕΤΜΕΑΡ) ως το τέλος του 2017.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι έχει σημαντική πολιτική διάσταση καθώς ζητήματα όπως τα εργασιακά προσφέρονται για συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.