Αλ. Τσίπρας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι παιδί της Siemens και της διαπλοκής

Παιδί της Siemens και της διαπλοκής χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας και για προσπάθεια άλωσης της λαϊκής βούλησης και ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι “το νταβατζιλίκι τελείωσε πραγματικά”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας με νόημα ότι “σήμερα κ. Μητσοτάκη θα απολογηθείτε. Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε».

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι συμμάχησε με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα και με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και τόνισε ότι ” βρίσκεστε σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια “διαρκή απόπειρα” μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα και πρόσθεσε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι το κόμμα της ΝΔ θα πρέπει να χωνέψει ότι θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα και υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής, τρέχοντας πίσω από χρεωκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. “Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει”, ανέφερε χαρακτηριστικα ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι στόχος της ΝΔ είναι να πείσετε ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. “Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό”, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία. Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου “δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες”. Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενο”.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και υπογράμμισε ότι “αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις”.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το βασικό μήνυμα του διαγωνισμού είναι ότι πλέον τηρείται ο νόμος και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι “στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας. Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο. Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος”.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και τόνισε ότι “όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν πίσω δεν κάνω γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια”.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε. Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε: «Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

https://parltv.live.grnet.gr/webtv/