Τσίπρας: Τέρμα το νταβατζιλίκι - Μητσοτάκης: Πήγαινε σε εκλογές αν τολμάς

Για άλλη μια φορά, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Οι δύο πλευρές εξαπέλυσαν κατηγορίες η μία στην άλλη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος να ζητά και πάλι εκλογές.

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως “παιδί της Siemens και της διαπλοκής”. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης Κυβέρνησης της χώρας και για προσπάθεια άλωσης της λαϊκής βούλησης και ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι “το νταβατζιλίκι τελείωσε πραγματικά”.

Συνεχίζοντας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας με νόημα ότι “σήμερα κ. Μητσοτάκη θα απολογηθείτε. Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε».

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι συμμάχησε με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα και με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και τόνισε ότι ” βρίσκεστε σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια “διαρκή απόπειρα” μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα και πρόσθεσε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

Σε μια αποστροφή του λόγου του επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι το κόμμα της ΝΔ θα πρέπει να χωνέψει ότι θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα και υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής, τρέχοντας πίσω από χρεωκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. “Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει”, ανέφερε.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι στόχος της ΝΔ είναι να πείσετε ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. “Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό”, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία. Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου “δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες”. Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενο”.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στόχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και υπογράμμισε ότι “αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις”.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε ότι το βασικό μήνυμα του διαγωνισμού είναι ότι πλέον τηρείται ο νόμος και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι “στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας. Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο. Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος”.

Συνεχίζοντας ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και τόνισε ότι “όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν πίσω δεν κάνω γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια”.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε. Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η Κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε: «Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στην Ελλάδα να είστε ο Πρωθυπουργός της

Ευθεία επίθεση σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι “δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο Πρωθυπουργός της”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: “Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο. Κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους”.

Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν”, ανέφερε και προσέθεσε: “Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Τι θα αφήσετε πίσω σας; Τους Καρανίκες; Την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου συστήματος διαπλοκής;, ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είστε ο θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου! Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη του!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού που μίλησε για λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ, ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «έχετε και εσείς την δική σας λίστα, τη λίστα Τσίπρα. Κρατήστε σημειώσεις:

Τη φάμπρικα ΜΚΟ στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας.

Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να ερευνήσετε τις καταγγελίες του κ. Οδ. Βουδούρη για αναθέσεις μέσω πιέσεων;

Τον τρόπο που καλύψατε τα πόθεν έσχες των Σταθάκη-Φλαμπουράρη. Τα βάλατε όλα κάτω από το χαλί.

Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως «κύριος 12%».

Την αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων για να μετέχουν και πάλι συνδικαλιστές

Την απομάκρυνση του διευθυντή του ΠΕΦΟΜΕΠ χωρίς καμία εξήγηση

Την σεξουαλική παρενόχληση του πρέσβη της Βενεζουέλας.

Τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων στο Δημόσιο – κάποιοι πιστεύουν ότι ξεπερνούν τις 27.000.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ «η διαφθορά συνειδήσεων είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Η κολακεία της μετριότητας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο που να έχει έρθει στο οποίο να μην έχουν παρεισφρήσει διατάξεις εξυπηρέτησης κομματικών στελεχών και φίλων σας. Αυτό δεν είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος; Είναι μια άλλη μορφή διαφθοράς που περνά κάτω από το ραντάρ του Εισαγγελέα αλλά έχει την ίδια προέλευση: Τα υπόγεια του Μαξίμου».

Περί διαπλοκής εκ των έσω

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο θέμα της διαπλοκής του κόμματός του και απαντώντας στον Πρωθυπουργό ανέφερε: “Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος”.

Για τη Siemens

Αναφερόμενος στο θέμα της Siemens, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον Πρωθυπουργό: “Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: Πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;”.

Τηλεοπτικές Άδειες

“Υπόθεση φιάσκο” χαρακτήρισε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, το οποίο κατά τον κ. Μητσοτάκη είχε στόχο “τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη Κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών.

Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση: την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις “παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα”, τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: “Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές: “Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κατακλείδα της ομιλίας του, ζητώντας άμεσα εκλογές. “Όσο πιο αργότερα, τόσο χειρότερα και για εσάς και για τη χώρα”, πρόσθεσε.