Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης

Συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δηλώσεις η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη. Από κυβερνητικής πλευράς υπογραμμίστηκε ότι, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης, ενώ από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της τόνιζε ότι, δεν έλαβε απαντήσεις στα θέματα που έθεσε.

Κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης τόνιζαν ότι, η χθεσινή συζήτηση ήταν «αποκαλυπτική για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής. Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός», αναφερόμενες σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τη συγκάλυψη σκανδάλων.

«Με αυτό το δεδομένο, και υπό το κράτος προφανούς εκνευρισμού, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές του – τουλάχιστον, αυτούς που ήσαν παρόντες. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, είναι η αποδόμηση του εαυτού του», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για «αναληθή στοιχεία για τους πλειστηριασμούς και παραποίηση των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου», τα οποία απέδωσαν «είτε σε ανεπάρκεια του επιτελείου του, είτε από συνειδητή πρόθεση».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, «ο Πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής στην δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή με “ονόματα και διευθύνσεις”. Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας. Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης».

Μητσοτάκης: Απαντήσεις δεν πήρα στα θέματα που έθεσα

«Νομίζω, μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό» σχολίασε σε δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη λήξη της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή και πρόσθεσε: «Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα, δεν πήρα όπως είδατε».