Γ. Μουζάλας: "Κουτσά στραβά τα καταφέραμε" στο προσφυγικό

«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου τα πράγματα είναι διαχειρίσιμα. Σε αυτή τη φάση δεν βρεθήκαμε τυχαία. Βρεθήκαμε γιατί ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ενεπλάκη ενεργά, με όλα τα λάθη που έχουμε κάνει, στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας περιέγραψε την πρωτόγνωρη και εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη κατάσταση που βίωσε η χώρα και που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ως προς το προσφυγικό/μεταναστευτικό και μάλιστα χωρίς να έχει κληρονομήσει από προηγούμενες κυβερνήσεις παρά ελάχιστες υποδομές και χωρίς η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει εμπειρία.

Επισήμανε ότι πέρασαν 1 εκατ. πρόσφυγες από τη χώρα και εγκλωβίστηκαν 60.000, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ιστορικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ωστόσο όμως παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά υποστηρίζοντας ότι «σύντροφοι ανταποκριθήκαμε. Κουτσά στραβά, τα καταφέραμε καλά» απαντώντας με αυό τον τρόπο στην κριτική που δέχτηκε από μερίδα του κόματος και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως προς τη διαχείριση του ζητήματος.

Ο κ.Μουζάλας παρουσίασε τι έχει καταφέρει έως τώρα η κυβέρνηση στο προσφυγικό ζήτημα λέγοντας ότι «για πρώτη φορά παγκόσμια μέσα σε δυο μήνες αφού έκλεισαν τα σύνορα και εγκλωβίστηκαν οι 60 χιλιάδες, έχουμε σαν κράτος πλήρη καταγραφή αυτών που βρίσκονται στην επικράτεια μας. Πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι και μένουν 60 χιλιάδες, δεν είχαμε ούτε μια επιδημία, αυτό δεν έγινε τυχαία, το κάνατε εσείς, το έκανε η κυβέρνηση. Δεν είχαμε έναν νεκρό από αρρώστια, αυτό δεν έγινε τυχαία. Και είχαμε πολύ λίγα και μικρά φαινόμενα βίας ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Εκκενώσαμε την Ειδομένη σε δυο μήνες και το κάναμε χωρίς ν’ ανοίξει μύτη, χωρίς βία. «Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, η πολιτική που επιλέξαμε».