Ριζικό ανασχηματισμό με εξωκοινοβουλευτικούς προανήγγειλε η Γεροβασίλη

Θέμα χρόνου είναι πλέον ο ανασχηματισμός για την κυβέρνηση ο οποίος θα είναι ριζικός και θα μετέχουν και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στα υπουργεία, όπως προανήγγειλε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη προσδιόρισε χρονικά τον ανασχηματισμό μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

Μάλιστα επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα αναδομηθεί» και πρόσθεσε ότι «ας μείνουμε σε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και το χρέος η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω. Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί αυτό, το ελληνικό χρέος αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση».

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση σε περίπτωση που η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ η κ. Γεροβασίλη σημείωσε με νόημα ότι «η επιτυχία ή μη ενός νόμου παράγει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και ουσιαστικά για όλους μας. Είναι μια επιλογή που τη πιστεύουμε. Αν κριθεί αντισυνταγματική η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, σε πρώτη φάση γίνεται επιστροφή στο προηγούμενο, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος. Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τοπίο και η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της.  Η νέα τροπολογία θα είναι προϊόν διαλόγου, εφόσον προσαρμοστούν αυτοί που πρέπει. Θα την εφαρμόσουμε την νέα τροπολογία. Υπάρχει από την άλλη και μια αντιπολίτευση που ”κουνάει το δάχτυλο” και λέει… πρόσεξε, πρέπει να κρίνεις τον νόμο αντισυνταγματικό για να πέσει η κυβέρνηση».