Μουζάλας: Δεν ξέρω αν θα είμαι υπουργός όταν έρθει ο Ομπάμα

Δεν ξέρω εάν θα είμαι υπουργός κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παλεύει και σημείωσε πως η ευέλικτη αλληλεγγύη έχει έναν μύθο από πίσω. Παράλληλα εκτίμησε πως το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που θα απασχολήσει για πολλά χρόνια την Ευρώπη ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ο κ. Μουζάλας είπε ότι πάει καλά και ότι έχει γίνει καλή δουλειά από το υπουργείο Παιδείας η οποία θα συνεχιστεί. Επίσης παρατήρησε ότι η Ελλάδα και γενικά οι χώρες υποδοχής χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια σε οικονομικό επίπεδο, σε προσωπικό και υλικά αγαθά και εξέφρασε τους φόβους μήπως η Τουρκία τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τα προσφυγικό ζητώντας από όλους να σεβαστούν ότι έχουν υπογράψει.

Παράλληλα ζήτησε από την ΕΕ να σεβαστεί τις αποφάσεις και τις υποσχέσεις που έχει πάρει, ενώ κληθείς να δώσει μια εξήγηση γιατί ο κ. Βουδούρης κάνει τόσο θόρυβο γύρω από το θέμα του προσφυγικού ο κ. Μουζάλας τόνισε πως δεν μπορεί να απαντήσει.