Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο

«Δεν είμαστε εδώ για να πουλάμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha επεσήμανε ότι «είναι αδιανόητο να μην πετύχει το τρίτο πρόγραμμα και ότι αυτό θα συμβεί αν οι εταίροι τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Το να υπάρχει τριβή με τους χειρισμούς είναι μια κυβερνητική υποχρέωση. Δεν υπάρχει κανένας υπουργός που να λέει τη δική του ιδαίτερη άποψη αλλά όλα όσα λέγονται είναι κυβερνητικές θέσεις».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν ποτέ στη προγραμματική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν τάσεις νεοφιλελεύθερες στο κόμμα αν και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα θέματα. Το ερώτημα που θέσαμε στο λαό ήταν να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη γι αυτό ή να την παραδώσουμε στη Νέα Δημοκρατία και ο λαός τουλάχιστον τον περασμένο Σεπτέμβριο μας την έδωσε».

Ερωτηθείς για το ότι ο λαός δεν γνώριζε ακριβώς τι περιλάμβανε το πρόγραμμα ο κ. Δρίτσας απάντησε ότι «ακόμα και αν το δεχθώ ότι ο λαός δεν γνώριζε κάθε πτυχή του προγράμματος δεν μπορούμε να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στις βασικές συντεταγμένες ήταν το πολύ σκληρό αποτέλεσμα του συμβιβασμού».