Δημοκρατική Συμπαράταξη: Παραίτηση Παππά & μετά το ΕΣΡ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως αναφέρει, “επικρατούν ξανά, εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, οι ακραίες λογικές εκείνων που αρνούνται να αποδεχθούν το Βατερλό τους. Επιτίθενται με απαράδεκτο τρόπο στη Δικαιοσύνη, επιλέγουν ξανά την πόλωση με ρητορική και ενέργειες καθεστωτικής αλαζονείας και κρατικού αυταρχισμού». Συνεχίζοντας, προσθέτει ότι η χώρα, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν χρειάζεται διαιρέσεις και νέο διχασμό, αλλά δημοκρατική ευθύνη και σοβαρότητα.

Όπως σημειώνεται, «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πανικό την πολιτική της ήττα και τη θεσμική αποτροπή από το κράτος δικαίου, των μεθοδεύσεων για τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατά παράβαση του Συντάγματος».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμμένει στις θέσεις της για θεσμική εκτόνωση της κρίσης, με παραίτηση του Υπουργού Νίκου Παππά και άμεση συγκρότηση νέου ΕΣΡ κοινής αποδοχής μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το νέο ΕΣΡ θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τίμημα που θα οριστεί για την αδειοδότηση συχνοτήτων, ώστε με ένα μεγαλύτερο αριθμό αδειών- όπως επιτρέπει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα- να συγκεντρωθούν στο Δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα και μάλιστα χωρίς απολύσεις εργαζομένων.