Παππάς προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν καταργείται ο Νόμος

Τους λόγους που η Κυβέρνηση αναστέλλει και δεν καταργεί τον νόμο Παππά εξήγησε ο Υπουργός Επικρατείας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης της τροπολογίας την Πέμπτη.

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε το επιχείρημα του Πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, λέγοντας ότι ο νόμος δεν καταργείται, καθώς έτσι οι υπερθεματιστές θα έχουν νομικό δικαίωμα να διεκδικήσουν από το Δημόσιο τα χρήματα που είχαν καταθέσει.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι “ο λόγος που μιλάμε για αναστολή και όχι για κατάργηση, είναι επειδή ακόμη δεν υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΣτΕ. Ας μη χαρακτηρίσω την πρόταση Θεοδωράκη να βγει ΕΣΡ και να αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το θέμα των αδειών…».

Όσο για το αν πιστεύει ότι τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί ΕΣΡ, ο Υπουργός Επικρατείας έριξε για άλλη μια φορά το “μπαλάκι” στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας: «Ρωτήστε τη ΝΔ. Αν η ΝΔ το θέλει θα συγκροτηθεί ΕΣΡ».

Τέλος, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες διαφέρει παρά μόνο σε δυο σημεία.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ (σύμφωνα με τον Υπουργό) ζητά να αλλάξουν:

  • Τα άρθρα 1 και 13 του ν. 4339/15: Καταργείται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και αντικαθίσταται από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.
  • Το άρθρο 9 του ν. 4339/15: Καταργείται το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.