Κυρ. Μητσοτάκης: Λείπει μια κυβέρνηση που θα κάνει μεταρρυθμίσεις

«Η δυναμική της οικονομίας είναι πραγματική. Υπάρχει μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως η θέση και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ευρωαραβική Σύνοδο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, παρότι η Ελλάδα διαθέτει σημαντικές δυνατότητες, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες και πρόσθεσε ότι δυστυχώς ο χρόνος τρέχει και πολλές ευκαιρίες μένουν ανεκμετάλλευτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό που λείπει από τη χώρα είναι μια κυβέρνηση που θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα καταστήσει τη χώρα διεθνή επενδυτικό προορισμό. Μια κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα των αγορών και όχι των συνιστωσών».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τα κάνει αυτά. Το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο δεσμεύει την πολιτική για τα επόμενα χρόνια ενώ χρησιμοποιεί λάθος μίγμα με πολύ υψηλούς φόρους» και πρόσθεσε ότι «η ανάκαμψη που είχε ξεκινήσει το 2014 διεκόπη βίαια. Θα είχαμε 21 δισ. ευρώ παραπάνω ΑΕΠ και αυτό είναι το κόστος των τραγικών χειρισμών του πρώτου εξαμήνου του 2015».

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι «χρειάζεται ένα πλήρες σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα πηγαίνει πάνω από το μνημόνιο. Ένα σχέδιο που η Ελλάδα θα είχε την ιδιοκτησία του. Έχουμε προτείνει στοχευμένες μειώσεις δαπανών για να μειωθούν οι φόροι» και κατέληξε λέγοντας ότι «ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους επενδυτές είναι η φορολογική αβεβαιότητα. Δεν μπορεί να αλλάζουν οι συντελεστές επειδή άλλαξε όχι κυβέρνηση αλλά υπουργός».