Κατρούγκαλος: Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται

Δικαιολογημένες χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων για τις απώλειες που έχουν υποστεί στις συντάξεις, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης για το Ασφαλιστικό που προκάλεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζοντας με έμφαση ότι «οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται».

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι την περίοδο 2010- 2015 χάθηκαν 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων, έναντι 1,8 δισ. την περίοδο 2015 – 2016 που στην διακυβέρνηση της χώρας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ανέφερε ότι το 1,1 δισ. ευρώ προέρχεται από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τα 698 εκατ. ευρώ από τις παρεμβάσεις του νόμου του 2016 και επεσήμανε ότι «μπορεί τα 698 εκατ. να είναι μία σταγόνα μπροστά στα 44 δισ., αλλά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, από τις περικοπές στις συντάξεις επλήγη μόλις το 10% των συνταξιούχων ενώ διασφαλίστηκε ότι θα πάρουν σύνταξη και την επόμενη χρονιά.

«Ντροπή», φώναξε από τα έδρανα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου για να της απαντήσει αμέσως ο κ. Κατρούγκαλος ότι «όσο και αν φωνάζετε, είστε λίγοι πια. Δεν ακούγεστε». Μάλιστα η αντιπαράθεση του υπουργού Εργασίας με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιγαντώθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε για τον «διορισμό» του υπουργού Εργασίας στην Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ επί ημερών ΠΑΣΟΚ.

Ως τη «χειρότερη κατηγορία» χαρακτήρισε ο κ. Κατρούγκαλος τον υπαινιγμό ότι υπήρξε ΠΑΣΟΚ και παραδέχθηκε ότι διατέλεσε μεν επικεφαλής της θυγατρικής του ΟΑΕΔ αλλά αυτό έγινε αξιοκρατικά. «Ήμουν ο μόνος διορισμός που δεν έγινε ρουσφετολογικά, αλλά σας ξενίζει γιατί το ρουσφέτι για εσάς είναι θρησκεία», είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Προφανώς και δεν είστε ΠΑΣΟΚ που κάνετε αυτά τα πράγματα και σας κατηγορώ για πολιτική απατεωνιά», αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συμπλήρωσε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν εκεί με υπογραφή Ρέππα και αυτό δεν τον «ενοχλούσε».