Μήνυμα Βίτσα σε Άγκυρα και Τίρανα: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημείωσε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης για τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Απαντώντας από το Χαϊδάρι -όπου πραγματοποιήθηκε ο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15»- σε ερώτηση της ΕΡΤ για το πώς σχολιάζει τις τελευταίες δηλώσεις τόσο του Προέδρου της Τουρκίας, όσο και του Προέδρου της Αλβανίας, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα, που δε διεκδικεί από κανέναν τίποτα και σέβεται τις Διεθνείς Συνθήκες. Όμως, κανείς να μην τολμήσει να σκεφτεί καν ότι μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι της συζήτησης για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Και πρόσθεσε ο κ. Βίτσας: «Καλύτερα να σωπάσουν αυτοί, οι οποίοι δεν ανακαλούν στη μνήμη τους τα ιστορικά γεγονότα και, πολύ περισσότερο, μιλάνε για τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας, που έχει αποδείξει και με τον αγώνα και με τη θυσία, στην οποία αναφερόμαστε και σήμερα, ότι έχει και τη δυνατότητα και την ικανότητα να τα περιφρουρήσει. Άρα, ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήρεμος και σίγουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν επ’ ουδενί, ό,τι και να λένε, όποιος και να το λέει».