Σαμαράς σε Παπούλια: Από τις εκλογές αυτές εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη

«Οι εκλογές γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια», υποστήριξε μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφτηκε για να του ζητήσει τη διάλυση της τρέχουσας Βουλής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, αρκέστηκε να πει «έφτασε η μεγάλη στιγμή».

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα μερικών από τα βασικότερα σημεία που θα χαρακτηρίσουν την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας, επίσης, ότι οι πολίτες δεν ήθελαν τις εκλογές, οι οποίες δεν είναι και απαραίτητες. Σημείωσε, δε, ότι από αυτές εξαρτάται η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε: «Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν είναι πρωτεύον τα κόμματα αλλά η πατρίδα, όταν εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δίνουμε αυτόν τον αγώνα με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας».

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και η τυπική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.