Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα μετά το 2018

Ρεαλιστικός και εφικτός είναι ο στόχος ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων έως τις 5 Δεκέμβρη και της β’ αξιολόγησης έως το τέλος του έτους ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα για μετά το 2018, και ειδικότερα για τα εργασιακά, τονίζοντας ότι “δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί”. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών το οποίο και χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση και διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα για τις εκδηλώσεις πένθους για το θάνατο του ηγέτη της χώρας Φιντελ Κάστρο, είναι από τους λίγους ηγέτες που θα εκφωνήσει επικήδειο.